Voor het maken van een afspraak, informatie of vragen, neem direct contact op.

Contact

Rubriek ‘Weg met de vakantiekilos’ Lougblad Augustus 2011

Geplaats op maandag, november, 21st, 2011 om 14:06

Weg met de vakantiekilos!

In deze terugkerende rubriek ‘diëtist aan het woord’ zal diëtist Stoffien Wisman iedere editie van het lougblad een actueel onderwerp behandelen over voeding. Deze editie zal zij iets vertellen over hoe je de overtollige vakantiekilo’s weer kwijt kunt raken.

Heerlijk zo’n vakantie! Helaas gaat het warme weer vaak gepaard met uitgebreide barbecues, een glaasje rosé op het terras, en een patatje op het strand. Kortom, er zijn weer een aantal kilootjes kijkomen op de weegschaal. Nu de vraag, hoe raak je ze weer kwijt? Daarom een aantal handige tips om weer in je strakke broek te passen.

Regelmaat, vaak is in de vakantie de regelmaat ver te zoeken, probeer deze terug te vinden door drie keer een vaste maaltijd te eten en drie keer een tussendoortje.

Bewegen, ook beweging schiet er in de vakantie nog wel eens bij in. Probeer door bijvoorbeeld op de fiets naar het werk te gaan je hoeveelheid beweging te verhogen.

Pas op met alcohol, in de zomer wordt er over het algemeen net iets meer gedronken dan daarbuiten. Nu het gewone leven weer is begonnen is dat een mooie gelegenheid om het alcohol gebruik te minderen.

Snacks, heb je nog koekjes, snoepjes en andere snacks over van de reis of logeerpartijtjes, zorg dan dat je de kasten weer op orde brengt en aanvult met gezonde producten. Berg alles op wat een verleiding voor je zou kunnen zijn of deel het uit op je werk.


Tags:

Beheer | Copyright © Stoffien.nl