Voor het maken van een afspraak, informatie of vragen, neem direct contact op.

Contact

rubriek ‘simpele, maar effectieve tips voor afvallen’ lougblad oktober 2013

Geplaats op donderdag, januari, 9th, 2014 om 18:03

In deze terugkerende rubriek ‘diëtist aan het woord’ zal diëtist Stoffien Wisman iedere editie van het lougblad een actueel onderwerp behandelen over voeding. Snel afvallen en gezond afvallen is voor veel mensen een goed voornemen om gezonder te worden en zich lekkerder in hun vel te voelen. Met deze kleine tips boek je snel en gezond resultaat!

Tip 1: mindfull eten Maak echt tijd vrij voor je maaltijden en richt je volledige aandacht op wat je eet. Je zult meer genieten van je eten en sneller verzadigd zijn, waardoor je met minder tevreden bent en minder geneigd bent te snacken. Wees ook mindful over waarom je eigenlijk eet. Zijn er onverwerkte of negatieve emoties waarvan je afleiding zoekt? Verveel je je? Of is het misschien een gewoonte? Vaak zijn dit juist de dingen die snel afvallen verhinderen, bijvoorbeeld het chocolade-ijs om jezelf te troosten, een zak chips wegwerken tijdens een film. Wees je bewust van je redenen en pak de oorzaak aan.

Tip 2: Eet als een yogi Fanatieke beoefenaars van yoga eten niet meer dan wat in hun samengekomde handen past. Dit is een goede gewoonte, want meer dan dit hebben we per maaltijd eigenlijk niet nodig. Gebruik daarom kleinere borden en kommen. Zo eet je minder zonder het gevoel te hebben dat je iets tekort komt. Het oog wil immers ook wat, en vaak voel je je pas verzadigd als je (zoals het je is aangeleerd als kind) je bord leeg hebt. Als je een keer een extraatje neemt zoals bijvoorbeeld wat ijs, gebruik dan ook een klein kommetje en een klein lepeltje en geniet.

Tip 3: Stop met dieten, begin en leer gezond eten Sonja Bakker, dr. Frank, het Atkins dieet,… Er zijn ontelbaar veel diëten. Elk dieet heeft zijn voordelen en afhankelijk van je behoeften, voorkeuren en temperament zal het ene dieet beter bij je passen en effectiever werken dan het andere. Maar diëten is eigenlijk symptoombestrijding. Overgewicht ontstaat in de meeste gevallen door foute levenskeuzes en onvoldoende inzicht in wat wel of niet goed voor je is. In plaats van een dieet te volgen, kun je beter het probleem bij de wortel aanpakken om gezond, snel en langdurig te kunnen afvallen.

Afvallen 4: Eet niet minder, maar meer Heb je echt geen zin om jezelf van alles te ontzeggen? Eet dan gewoon meer! Meer gezonde dingen zoals rauwe groenten met een magere yoghurtdip, meer gestoomde groenten toe aan je maaltijd of meer lekker vers fruit. Hou natuurlijk wel je totale calorie-inname in de gaten.

 

Bron:https://www.urbanlotus.nl/snel-afvallen.html


Beheer | Copyright © Stoffien.nl