Voor het maken van een afspraak, informatie of vragen, neem direct contact op.

Contact

rubriek ‘kerstkilo’s voorkomen of in januari er tegenaan’ lougblad december 2013

Geplaats op donderdag, januari, 9th, 2014 om 18:08

In deze terugkerende rubriek ‘diëtist aan het woord’ zal diëtist Stoffien Wisman iedere editie van het lougblad een actueel onderwerp behandelen over voeding. Wat is nu de beste manier om niet elk jaar een aantal kilo’s aan te komen; voorkomen dat je met de feestdagen aankomt of in januari afvallen? Het probleem is volgens  Amerikaanse onderzoekers dat bijna niemand de belofte nakomt om de extra aangezette kilootjes er weer af te krijgen. Goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn vaak snel weer vergeten. Het gevolg is dat er ieder jaar ‘een paar kilo’ bijkomt, wat binnen tien jaar tot overgewicht leidt. Vandaar een aantal tips om die extra kerstkilo’s te voorkomen.

Keuzes maken Tijdens de feestdagen is het extra belangrijk om de juiste keuzes te maken. Kies voor één uitgebreide maaltijd per feestdag, bijvoorbeeld een kerstontbijt met voedzame en gezonde ingrediënten, zoals  zelfgebakken volkoren broodjes met rosbief en peper, filet americain, rookvlees met een gekookt ei, en daarbij een lekkere fruitsalade, of een brunch met een soepje, veel groente, en volkorenproducten zodat je tijdens het kerstdiner ook echt zin hebt om uitgebreid te tafelen.

Bewegen Bewegen is altijd belangrijk. Maar probeer tussen 16 december en 5 januari extra te bewegen. Niet alleen om de overtollige energie kwijt te raken, maar ook om met een fit lichaam de feestdagen tegemoet te gaan. Zit je mentaal goed in je vel en ben je uitgerust? Dan geniet je meer. Het einde van het jaar is een mooi moment om te relativeren en nieuwe plannen te maken. Dat is leuk en makkelijker als je ruimte in je hoofd hebt en lekker in je vel zit.

Trots gevoel het nieuwe jaar in Als je niet overdrijft op de 4 feestdagen, maar wel een beetje mee doet en een flinke wandeling maakt,  dan moet het gewicht stabiel te houden zijn. Mocht het je lukken om zonder achterstand de maand december door te komen, dan kun je het nieuwe jaar beginnen met verdere gewichtsafname en een trots gevoel op jezelf! Smaakvolle feestdagen gewenst en geniet van het lekkers, maar blijf wel nadenken.


Beheer | Copyright © Stoffien.nl