Voor het maken van een afspraak, informatie of vragen, neem direct contact op.

Contact

Rubriek ‘ Gezond en lekker barbecueën!’ Lougblad Juli 2011

Geplaats op maandag, november, 21st, 2011 om 13:51

Gezond en lekker barbecueën!

In deze terugkerende rubriek ‘diëtist aan het woord’ zal diëtist Stoffien Wisman iedere editie van het lougblad een actueel onderwerp behandelen over voeding. Deze editie zal zij iets vertellen over een gezondere manier van barbecueën.

Bij een mooie zomeravond hoort natuurlijk een barbecue. Want wat is gezelliger dan met z’n allen in de tuin eten? Over het algemeen bestaat een barbecue uit een grotere hoeveelheid calorieën dan een normale warme maaltijd. Vooral de grote stukken vlees, huzarensalades, (pinda)sauzen en kruidenboter maken een barbecue calorierijk. Maar barbecueën kan ook op een andere, gezondere en toch lekkere manier. Maak van je barbecue een soort meergangen diner, maar dan relaxed in de tuin. Kies niet voor grote stukken vlees, maar voor kleine
porties, zodat je vaker een klein stukje vlees kunt pakken. Denk naast het vlees ook eens aan alternatieven zoals vis, groenten, aardappelen in aluminiumfolie, brood en salades om de maaltijd mee aan te kleden. Harde groentes en fruit kunnen bijvoorbeeld ook heerlijk gegrild worden, zoals courgette, paprika, aubergine en ananas. Maak verder lekkere zomerse groente- en fruitsalades en houdt salade en dressing gescheiden, zo kan ieder zelf de hoeveelheid dressing bepalen. En kies ten slotte voornamelijk voor slanke sausjes zoals curry, ketchup, chilisaus, barbecuesaus en zigeunersaus. In plaats van mayonaise, satésaus en knoflooksaus. Mede door op een verantwoorde manier te barbecueën kunt u de extra zomer kilo’s voorkomen.

Eet smakelijk


Tags:

Beheer | Copyright © Stoffien.nl