Voor het maken van een afspraak, informatie of vragen, neem direct contact op.

Contact

Rubriek ‘Fijne feestdagen!’ Lougblad December 2011

Geplaats op maandag, juni, 4th, 2012 om 13:02

Fijne feestdagen

In deze terugkerende rubriek ‘diëtist aan het woord’ zal diëtist Stoffien Wisman iedere editie van het lougblad een actueel onderwerp behandelen over voeding. De maand december is een crime als je bezig bent met afvallen. Stoffien vertelt hoe je op een verantwoorde manier de feestdagen door kunt komen.

Tips voor de feestdagen!
Hoe gemotiveerd je ook bent, de feestdagen maken het je niet gemakkelijk als het op afvallen aankomt. Daarnaast is het een drukke periode waardoor dagelijkse routines even verdwijnen en je agenda uitpuilt. Gelukkig zijn er allerlei manieren om enigszins op je voeding te letten tijdens de feestdagen. Als je de gastheer of –vrouw bent kun je kiezen voor gezonde hapjes. Bijvoorbeeld een heerlijke fruitbowl doet het vaak erg goed bij de gasten. En als je boodschappen gaat doen voor de feestdagen, zorg er dan voor dat je niet te veel haalt. Eén zak chips is vaak wel genoeg. Het hoeven er niet meteen 4 te zijn. Mensen komen vaak het meeste aan de dagen na de feestdagen, omdat ze dan alle restjes gaan opeten. Probeer dit te voorkomen.

Eet voordat je ergens heengaat
Veel mensen maken de fout door niets te eten als ze op visite gaan. En proberen daardoor calorieën te besparen.
Maar als je met een lege maag ergens naar toe gaat, zijn die lekkernijen die op tafel liggen nog aantrekkelijker en zul je meer gaan snoepen. Eet bijvoorbeeld voordat je bij iemand op visite gaat 1 of 2 boterhammen . Je bent dan minder snel geneigd om ongezonde dingen te pakken.

Houd het lekkere alleen voor de feestdagen
Tel de feestdagen in december eens? Zoveel zijn het er toch niet? December wordt wel feestmaand genoemd, maar er zijn voldoende “normale” dagen. Als je in december gezond leeft en genoeg beweegt, dan zullen de uitschieters op de feestdagen zelf weinig verschil maken.

Zie www.stoffien.nl voor een aantal heerlijke, maar toch verantwoorde kerstrecepten.

Alvast fijne feestdagen
en een gezond 2012!


Tags:

Beheer | Copyright © Stoffien.nl